nesvrstani.org

  • Za one koji žele znati više...
Blog
srijeda, listopad 11, 2006
Drago mi je da su tukli Engleze (ne sumnjan da će osim Hrvata vrlo veseli i zadovoljni večeras bit i Irci i Škoti), ali san se večeras po ko zna koji put zapita: Jesmo li mi normalni? Reprezentacija ove države igra protiv Engleza čiji mediji danima pumpaju atmosferu, bahate se i nazivaju ovaj narod rasistima i zatucanim desničarima i onda im taj narod vrati tako da se prije jedne velike utakmice protiv velikog protivnika mlati između sebe. Boysi vataju Torcidaše po glavnom gradu Hrvatske u osvit utakmice protiv Engleza koji se sad imaju zašto, na svoj način – cinično, smijat balkanskim budalama. Mislin se, pa dokle smo to došli i ko je svemu kriv. Već odavno upiren prston u samo jednu adresu: Rusanova 13 i dijabolični duo domaćega baluna Vlatka i Zorka. Da su oni bili samo malo popustljiviji ne bi se dogodila pizdarija na Andori kada su se na tribini oko ko zna kakve gluposti sukobili neki hrvatski, ajmo ih nazvat, navijači i tako inicirali ono što se danas popodne dogodilo na Kennedyjevu trgu u Zagrebu.
Naime, čast Maksimiru: najveći (ali ne i najlipši) državni stadion zaslužuje spektakle i najveće utakmice kvalifikacija poput Engleske i Rusije, ali Andoru, Farske otoke ili Estoniju triba maknit iz glavnoga grada. Da se protiv Andore igralo u, recimo, Brodu, Osijeku, Puli, ili Šibeniku ne bi došlo do ovih pizdarije danas kada su jedne budale napale druge kretene. Ignoriranje Splita za organizaciju reprezentativnih akcija od strane HNS-a je već poslovično. Zadnju kvalifikacijsku utakmicu na Poljudu «vatreni» su igrali dalekog 2. travnja 1997. godine i to protiv Slovenije. Rezultat je bio 3:3, a pamtim da je tu utakmicu obilježilo jedno od najboljih navijanja kojem sam imao priliku prisustvovati. Prije toga tek dvije prave službene natjecateljske utakmice reprezentacije su igrane u Splitu (Italija i Danska).
Srića je jedino da je ova utakmica dobivena, stra me i pomislit šta bi po novinama bilo sljedećih dana da je situacija bila drugačija. «Izdaja», «Blamaža» i «Sramota» riječi su koje bi kričale s naslovnica, a u televizijskim forumima okupljali bi se sociolozi, psiholozi, policajci i političari i raspredali o kritičnoj situaciji u «magičnom» svijetu nogometnih navijača. I to bi trajalo nekoliko dana i onda bi utihnuli. Do sljedeće prigode. Sada će se problem pomest pod tepih veličanstvene pobjede nad (zašto tajiti) omraženim Gordim Albionom. A Vlatko će samo reći: «Nema nikih problema». A Zorko će čestitat.

Ma u stvari, jebeš balun.
Moran spomenit da je jučer umra čovik koji mi je prilično ulipša ditinjstvo. Ed Benedict, čovik koji je animira i osmislija jedan od najmaštovitijih crtanih filmova ikad, legendarne HannaBarberine Flinstonse. I sad mi je u glavi uvodna špica di Kremenko tuče o vrata svoje pećine i glasom Bobija Marotija viče «Vilmaaa!!!». Počiva u miru, i fala ti za one lipe trenutke nedijon posje «Nedjeljnog popodneva» sa Zalepuginon kad su išli Kremenkovi.
nesvrstani @ 23:14 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare