nesvrstani.org

  • Za one koji žele znati više...
Blog
ponedjeljak, ožujak 26, 2007
Neki dan sam , na jednoj od nacionalnih televizija gledao Davorka Vidovića, koji je, obrazlažući činjenicu kako SDP-ovci imaju više blogova od HDZ-ovaca rekao i kako je HDZ-ovo biračko tijelo ruralno, ne umije se koristiti internetom i zato vjerojatno u HDZ-u ne smatraju za shodnim i potrebitim koristiti ovaj vid političke promidžbe. Njihovi se glasači, valjda, uglavnom bolje služe lopatama, mašklinima, frezama i plugovima. Hrane kokoši, vode ovce na ispašu i ne znaju za usb stickove i mp3 playere.
S druge strane, glasači SDP-a su mladi, urbani, cool i informatički pismeni tipovi koji lakoćom jezde internetskim prostranstvima, vješto pletu binarne niti mreže, a kad pročitaju Vidovićev i Stazićev  blog pohrliti će na birališta i glasati za socijaldemokratsku opciju. Koja pizdarija.
To ima samo kod nas: ovdje ruralno znači nazadno, a urbano je automatski i bez iznimke napredno i moderno. Taj me stereotip ljuti. Za popizdit me ljuti. Odrastao sam na asfaltu između mora i krša, ali nisam gradsko dite niti ću ikad biti građanin. Ipak, dobro sam upoznao i grad i građane i «građane», pa mogu bez dileme reći da sam više seljačina (i to bez navodnika) i nazadnjaka vidio u gradovima nego po našim selima i malim mistima.
A te naše male, ruralne sredine, u svojoj biti su još uvijek jednostavne, prostodušne i naivne u odnosu na gradove. I zato ih neizmjerno volim.
A naši vrli velegrađani zaboravljaju da smo svi mi, pa i čak i oni, ipak izrasli iz neke davne loze duboko ukopane u blatnu kaljužu izgaženu prljavim i prostim ruralnim opancima.
Al jebi ga: opanci nisu više cool.
Iako zasad ne znam za koga ću glasati, znam za koga neću: za HDZ zbog tradicije neglasanja za njih, i za SDP zbog ovakvih gluparija koje su u stanju izvaliti njihovi čelnici. (O biserju vrhunaravne gospođe Antunović ili arogantnosti druga Linića neću ni govoriti.)
A neću i ne mogu kriti da mi je srce na lijevoj strani, a da sam ovo pisao olovkom, a ne tipkovnicom, držao bih je lijevom rukom. Ili ako vam još nije jasno: na lijevo oko ipak bolje vidim.
nesvrstani @ 23:05 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare