nesvrstani.org

  • Za one koji žele znati više...
Blog
subota, prosinac 30, 2006
- Rhett, Rhett... Rhett, if you go, where shall I go? What shall I do?
- Frankly, my dear, I don't give a damn.

Eto, finila je i ova. Svi nešto zbrajaju, oduzimaju, biraju najbolje i najgore u, kako se to običava reći, godini na izmaku. A ja, iskreno, u svim tim svođenjima računa i ne vidim neku veliku razliku u odnosu na prošlu godinu.
Uglavnom su nas i ove godine, kao i lani, lagali političari (Mesić, Sanader, Račan ili Glavaš recite mi koja je uopće razlika), umirali su diktatori (Slobo Sadam, Sadam Slobo, Niyazov, Pinocchet, a i Castro se nešto loše osjeća) za kojima će rijetki suze liti (onaj kauboj, nažalost, još jaše). Kod nas je demokracija cvjetala isto ko i lani (od pustoga cvijeća patili smo i od peludne groznice), a ludi narod je, poput ovaca, i ove godine «birao i bio biran», doduše uglavnom kroz televoting, u «piramidama», «novim lovama» i sličnim emisijama po cijeni od 3,66 kn/min. Slijedeće godine ćemo opet, i to mukta i čista srca, razumom birati naše diktatore i ko nam šta može.
Na sportskom planu Ronaldinho je postao još veći, Hajduk je postao još manji (ma je jubav ostala ista), reprezentacija nas je, uobičajeno, bacala iz euforije u očaj, dok je Italija s Cannavarom, na žalost svih nogometnih romantičara, postala svjetski šampion. Janica je otišla u penziju i sve novokomponirane ljubitelje skijanja skupa s Vedranom Pavlekom i Cro Ski Poolom ostavila u suzama.
Amerika je otkrila jednoga Kazahstanca, pa smo i mi postali općinjeni njegovim štosevima iako im se već odavno smijemo (da ne kažem da ih i živimo), sveta obitelj Pitt-Jolie usvojila je još jedno dijete iz trećeg svijeta (il je to ipak bilo lani), a taj trend su pratile i bludnica kraljica majka (Madonna), a bogami, čitam, i «nekad bila-sad se spominjala - djevica» (Brittney). S ekrana su nam se smijale BB zvijezde (Hamdija, Čonda, Simeon ili ona Kubanka meni sasvim svejedno), jasno ocrtavajući hrvatsku moralnu, intelektualnu i svu ostalu tugu i jad. (Ne, nije bilo obrnuto: nismo se mi smijali njima, iako smo to očajnički pokušavali.) Žutilo je postalo boja koja se u medijima najradije nosila, bolesno smo željeli znati ko koga na «sceni» kerebeči i zašto, pa je tako došlo do toga da čak ni ovakvi njegovi mrzitelji kao što sam ja, evo ne mogu na žuticu ostati imuni. Ko jebe kruh i mlijeko, guzice i sise i dalje su artikli koji se najbolje prodaju.
Obogatili smo svoje vokabulare riječima poput ivent, selebriti, autfit, luk, mastsi, kupovali smo ajpodove i peestrice, slušali empetrice i gledali divikse...
Blog, majspejs i jutjub su postali dio općenarodnog pokreta do te mjere da je čak i ugledni magazin Time za osobu godine proglasio sve neimare koji izgrađuju ovo čudo od medija di se mogu pisat i ovakvi kretenski postovi toka uma poput ovoga moga.
A baš svaka budala može bit osoba godine, gospe blažena!
Sve je isto ko i lani. Na HTV-u opet repriza «Zameo ih vjetar».
Samo više nema jedne Ane. Koja nam je pokušala otvoriti oči vapajem «Želim život!».
Sritno van bilo!
nesvrstani @ 18:00 |Komentiraj | Komentari: 0